musikenimitthuvud.blogg.se

En blogg om musiken jag lyssnar på.

Elin Ruth Sigvardsson

Kategori: Musik

Har haft en tuff dag på jobbet, inte hunnit något, så jag tröstar mig med  Elins förtrollande röst och musik.
Jag har en blandad lista med det absolut bästa. Och jag är verkligen usel på att sätta ihop sånna listor, jag kan inte välja bort låtar, så det är en lång lista.
 
Bang är ett lysande exempel på låt som bör lyssnas på!
Även Boredom, cruise and crash, Dear I, If I, Rainy heart, Heart attack, Long cold winter, You get what you earn, A person called she, Papercup words, Windows & Doors, Claudia, Porcelain, Antidote, Where to start, Own och Love.
Blev massa låtar som vanligt. =)
 
Hon släpper dessutom nytt inom kort, så håll ögonen/öronen öppna!
 
Här finns hon
och här
 
 
Bilder från Slussen 2009
 

SeLest - del 3

Kategori: Musik

Idag blir det en tripp down memorylane med SeLest. Var ett tag sedan jag lyssnade senast och de släpper skiva och giggar i Stockholm snart, så jag är pepp!
 
Börjar med att lyssna på fina Lämna mig inte, påminn mig att jag måste kolla med Simon vad den verkligen handlar om vid tillfälle, har min egen bild och den gör lite ont. 
 
Sedan får det nog bli Gloria och försöka låta bli att lipa på jobbet. =)
 
Dessutom finns låtarna från Sommaren, deras 2 låtar som släpptes i just somras. De måste jag lyssna in mig på mer. Gatorna och Midsommardag. Snart kommer skivan Hösten och då är de nästan i mål med sitt fina, galna projekt att släppa de fyra årstiderna. 
 
Det blir en bra eftermiddag det här!
 
 
 
 
 

Petter Seander

Kategori: Musik

Mina fina vän Petter dök upp i mitt vardagsrum i lördags och spelade några låtar på Musicstages personalfest. 
Lyssna på honom. Han är verkligen kalasbra!
Vet inte hur jag ska beskriva hans musik, så jag skippar det. 
 
Idag snurrar hans båda skivor på mitt spotify. 
 
 
Dessutom är han sjukt bra på spontana mellansnack. Här kan ni kika på en spelning på Indiedags på Yran förra året. 
 
Lilla Hotellbaren 2011. 

A Beautiful Friend

Kategori: Musik

Ett artistnamn som är precis vad det låter som. Min fina vän Pelle Ekerstam gör riktigt bra musik under namnet A Beautiful Friend. 
Musiken är (överlag) lugn, rockig och lite Americanadoftande. Musik som funkar jättebra att antingen snöa i på totalt eller ha i bakgrunden. 
 
Det ryktas att en ny skiva finns i planeringen och jag längtar!
Lyssna på: Soul Too Body, Love Finds A Way, The Loneliest Man Alive, Better The Devil, Emotions On A Leash, Fantastiska Ageing och den superfina duetten med helt galet braiga Jennie Abrahamson: Times Like This
 
 
På Musicstage.se´s Youtube kan ni se några låtar från när han och bandet var förband till Lisa Miskovsky i september. Klicka här.
 
Skivorna finns på Spotify:
 
 
 
Södra teatern 2012
 
 
Twang 2011
 

I Are Droid

Kategori: Musik

I två- tre dagar nu har jag uteslutande i stortsett lyssnat på I Are Droid. En fin bekantskap jag hittade någon gång runt 2008-2009. 
 
I mina öron spelar de någon form av skitig, melodiös musik. Bra är det i allafall. 
Vid något tillfälle försökte jag förklara för dem att jag älskar att sova till deras skiva I Are Debut. Jag tror inte riktigt komplimangen i det hela gick fram till dem, men jag menar något riktigt bra med det. Varje ton ligger precis rätt och trots det skitiga soundet är ljudbilden helt perfekt, allt klaffar och melodierna flyter verkligen. Harmoniskt.
 
Minns att jag plåtade ett gig med dem för några år sedan, jag var så trött och sliten och jag borde nog stannat hemma egentligen, men efter tre låtar satte jag mig i kanten av lokalen lutad mot en vägg och blundade, och njöt.
De låter så himla bra!
 
Lyssna på I Are Droid du med!
 
 
Efter årsskiftet kommer upppföljaren!
 
Debaser Medis 2009. 

Pernilla Andersson

Kategori: Musik

I morse visste jag inte riktigt vad jag ville, eller vilket ben jag skulle stå på, men valet föll snabbt på Pernilla Andersson - lungt och skönt men med fart och både vemod och glädje.
 
Antagligen är Pernilla en av de varmaste, roligaste, charmigaste kvinnor jag mött. Och hon är ju så galet duktig med! Önskar jag var mer som Pernilla. Hon kan göra vad som helst. Antagligen med en handen bakbunden. 
 
Skriver bra låtar gör hon verkligen med!

Min inkörsport till hennes musik var (som till så mycket annat) Winnerbäck,
 
Kolla in videon till Johnny Cash och Nina P om ni inte redan sett den! Jag garvar varje gång!
http://www.youtube.com/watch?v=3mg8mjI-uh0
 
Vidare har hon släppt galet många plattor, både på Svenska och Engelska och det kommer tyvärr inte fram så ofta. Själv föredrar jag de Svenska och förutom nyss nämnda låt har jag mina favoriter i låtar som Dansa med dig, Som en Ö, November, Desperados och Pernillas tolkning av Eldkvarns Huvudet högt. Vill bara lipa varje gång jag hör den. 
 
Lyssna in Pernilla!
 
Senaste skivan Ö:
 
 
Dessutom finns en liveskiva från senaste turnén: 
 
Södra teatern 2008

 
Gröna Lund 2011
 
 
Rival 2012
 
 

Håkan Hellström

Kategori: Musik

De senaste dagarna har jag satt listan med samtliga Håkans album på repeat och lyssnat runt och runt. Jag får riktigt kämpa för att inte spontandansa Kungsgatan mer till jobbet på morgonen. Gör underverk för humöret!

Håkans musik älskar man nog eller hatar. Väldigt få verkar vara utan åsikt gällande musiken. Själv behövde jag se honom live (Hultan 2005?) gör att börja gilla musiken. Energin och glädjen på scenen golvade mig. 
Nu har jag hunnit se många konserter och jag blir aldrig besviken.
 
 
Favoriter då? Hurricane Gilbert, Jag vet vilken dy hon varit i, Känn ingen sorg, För en lång tid, Aprilhimlen, Atombomb, Uppsnärjd i det blå, Vid protesfabrikens stängsel, En midsommarnattsdröm, Nu kan du få mig så lätt, i två 17år, Saknade te havs, River en vacker dröm, Ramlar och En vän med en bil.
Det får nog räcka så till att börja med. =)
 
Lyssna!