musikenimitthuvud.blogg.se

En blogg om musiken jag lyssnar på.

Fasen, förlåt, vad tiden går fort! Och massa tips!

Kategori: Musik

Jag var så nöjd med att jag bloggade så himla duktigt, men så fort tiden tryter försvinner bloggandet. =/
 
I veckan har jag lyssnat mycket på Selsius, en ny finfin bekantskap jag såg för första gången i lördags, på Sticky Fingers i Gbg: Selsius – Selsius
 
Jag plåtade även Augustifamiljen med gäster i lördags, där Daniel Gilbert är en av bandmedlemmarna. Hans nya singel (två spår) har med snurrat en del: Daniel Gilbert – The Soul Of A Fool Annorunda, charmig och helt galet bra. 
Daniel har ett projekt där man kan sponsra hans kommande skiva, läs om det här, och undvara 200kr!  
 
Och Moneybrother var en av Augustifamiljens gäster i lördags. Han har just släppt sin skiva, jag har inte hunnit lyssna in mig helt än, men en eller två favoriter ska jag nog kunna hitta här. Mycket låter lika bra som tidigare, men kanske lite mer vuxet och lite mindre exploderande, lugnare och behagligt. 
 
Timo Räisänens nya efterlängtade skiva släpptes nyss, den tar lite tid att växa för mig, men ett stadigt, redigt bra, fick den redan från början. Timo Räisänen – Endeavor
 
Ikväll ska jag fota gig med Eddie Lövholm Eriksson, han har ju redan fått ett eget inlägg, men det tål att upprepas. Lyssna på honom! Eddie Lövholm Eriksson – Jag har lovat för mycket. Igen. 
 
Nu ska jag skärpa mig med bloggandet!
Vad lyssnar ni på?
 
Moneybrother med Augustifamiljen från i lördags: 
Fler bilder finns här:

Och Selsius på Sticky, fler bilder finns här

Stormakten - igen

Kategori: Musik

Säkert!

Kategori: Musik

I lördags zappade jag in på SVT och såg delar av Klungans & Säkerts! Hemvändarkväll från Cirkus i december förra året. Hon är så himla-galet-sjukt-fantastiskt-ofattbart-bra den där Annika Norlin!

Jag satt i soffan och längtade efter ett par Säkert!gig. (Snälla, snart!)
Som textförfattare kan hon vara bland de bästa som existerat, musiken är magisk och som scenpersonlighet! Shit, få kan se så arga och fokuserade ut. Och samtidigt stampa/dansa/slå på koskälla som om det inte fanns en morgondag. 
 
Jag älskar't. 
Dansa, fastän kan vara bästa konserturladdningen som finns. Att låta frustrationen byggas upp och sedan explodera ett stort stampande. Oslagbart. Och texten! Jisses, man vill ju bara gräva ner sig.
 
All time high favoriten är Det kommer bara leda till ngt ont. Jag såg den live på Hultan 2008, Krunegård gästade och det kan nog vara det mest fantastiska i konsertväg jag sett i hela mitt liv. Dör fortfarande lite när jag tänker på det. De såg sådär farligt kära ut, som de sjunger om. (Foton finnes i slutet av inlägget.)

Texten får mitt hjärta att värka, det är så lätt att minnas hur det var när man var 14-17 typ, och han med stort H (just för tillfället) gick brevid och härdsmältan var nära. Man vet att "Det kommer bara leda till ngt ont", men man kan inte låta bli, ungefär så. 
 
Andra guldkorn som absolut inte får missas är Sanningsdan, som med får full fart på benen och man måste bara sjunga med! 

Alla låtarna är bra, men utöver nämnda rekomenderas lite extra från första skivan, Säkert!
Det här är vad som säger, Vi kommer att dö samtidigt och Allt som är ditt. 

Från senaste skivan, Facit:
Isarna, Honung, Får jag, Riot, köttet är svagt
och Jag som blev kvar (galet fin text.)
Det är ungefär alla låtarna som rekomenderas alltså...
 
Sedan är ju dialekten extra charmig med, när hon släpper loss den.
Lyssna!
Facit

Säkert!

Som extra bonus finns ju även: 
Säkert! på engelska,

Där flera av låtarna har översatts, eftersom Annika inte ville att låtarna skulle översättas felaktigt när utländska lyssnare visade intresse, (via hennes engelskspråkiga projekt Hello Saferide kan man tro.) Så hon översatte själv låtarna "rätt". Men i pressmeddelandet stod klart och tydligt att vi som kan svenska inte får lyssna, utan ska hålla oss till de svenska skivorna, men ibland är det härligt att fuska lite! ;)
 
Hultan 2008, är de inte söta?


Hultan 2008 här med.  
 

Moa Lignell

Kategori: Musik


Jag håller mig långt borta från Idol-svängen, tycker inte de lämnat efter sig mycket bra, men på Rockbjörnen (som vi bevakade för Musicstage.se) tidigare i augusti intervjuade vi Moa Lignell, efter att hon vunnit en nallebjörn och hon var så fantastiskt  charmig, ödmjuk och inte alls i (vad jag förväntar mig som) en standardmall för en idoldeltagare, så jag blev lite nyfiken. Under galan sjöng hon både själv och i duett med Plura och wow!!!

Framför allt duetten, Fulla för kärlkens skull (vill jag minnas att det var) imponerade på mig. De gjorde det så himla bra! Igår kom jag på att hon releasade album precis och idag lyssnade jag på det.
 
Inte dumt alls. Hon har verkligen bra röst och låtarna är riktigt behagliga.
Så kika in och ge Moa Lignell en ordentlig chans.
Det förtjänar hon.
 
 
 
 
 

Eddie Lövholm Eriksson

Kategori: Musik

Jag har den stora förmånen att känna många riktigt bra musiker, och en av dem är Eddie Lövholm Eriksson. 
 
Musiken är singer/songwriter vis/rock typ, med bra texter. Dessutom har tjejen som sjunger med Eddie en röst att döda för. 

Eddie släppte en EP i våras som vi firade rejält, och vi fick även ett fantastiskt, spontant gig där och då, ett sånt där som är så himla genuint, hemtrevligt och bra att inget kan riktigt mäta sig med det.
Alla runt om hjälpte till att sjunga där de kunde, någon trummade bord, instrument skickades runt. Önskar mig många sånna gig framöver. 
 
I morse vaknade jag med en textrad på hjärnan, och när jag väl listat ut vilken låt det var, (Kom tillbaka) så fanns inget annat att lyssna på idag än Eddie. 
 
Lyssna in er på Stockholm 2010, (Älskar drivet i låten, benen vill dansa.) Millas Sång (Fantastisk duett med fantastiska Anna Stadling jag bloggat om innan, här.) Och fina Kom tillbaka. 
 
Hela Ep´n är riktigt bra!
 
Missa inte heller hans första EP, den hittar ni här: 
Brev från stängda rum.

Pressbilder Eddie Lövholm Eriksson, som vi tog i augusti. Foto Teresa Hedström | Musicstage.se
 
 

Parker Lewis

Kategori: Musik

Tack vare min vän Olof och ett bejublat (nu ljög jag) eftermiddags DJ gig på Siestas VIP fick jag upp ögonen för Parker Lewis och hans låt Över Kilsbergen. 
Vi skulle alltså DJ:a, och skapade därför en gemensam lista på Spotify med sköna, chill låtar som passar innan festkvällen drar igång och där lade Olof in Över Kilsbergen och jag är dig evigt tacksam!

Den är så himla, himla bra. Texten, det är så man kan känna småstadsångesten klia, tonårsångest, framtidsångest, småstadstrisest. Samtidigt som det är väldigt, väldigt fint. 
 
Resten av skivan (och hans första) har tyvärr inte satt sig än, det är inte så att resten är dåliga låtar, men denna låten kan jag lyssna på hur mycket som helst!
 
 
 
 

Hovet

Kategori: Musik

(Nu var det längesedan. Denna veckan är galen med 5 konserter/releasefester på 7 dagar. Bloggen har fått lida. Känns dumt att skriva massa inlägg om musiken som hunnit passera, så vi tar det från nu: )

Hovet, Lars Winnerbäcks tidigare kompband, släppte en egen skiva när Lasse tog paus 2004 (har jag för mig.)
Den skivan hittade jag liggandes på min dator på jobbet i förra veckan och idag var det bara dags att lyssna. 
 
Hovet består som sagt av Lasses kompband, fram till 2006-2007 någonstans. Det är några av Sveriges mest skillade musiker som tillsammans fick för sig att köra sitt eget race.
Det är mycket vänskap och kärlek på skivan, alla sjunger minst en låt var, vilket ger extra charm, och den väcker så himla mycket minnen! Vet inte hur många gånger jag såg Hovet genom åren!
 
Dessutom satte de här människorna i stort sett grunden för min musiksmak. Jag lyssnade nästan bara på Winnerbäck när jag var yngre och i och med Hovet presenterades jag (då eller senare) för Johans Peggy Lejonhjärta, Joffes soloskiva, Anna & Idde och deras olika projekt och Jensas Hjärtats Orkester. 
 
Många godbitar finns det. 
Nostalgi i sin bästa form. 
 
Vacker & Lugn
Silverfisken
Svarta Segel
Rester
Brinner
Våra Hjärta

Dessvärre hittar jag inget med dem på Youtube när jag söker, så det blir svårt att dela dagens musik. =/